Aktivita

A1 Internship pre vedcov
Aktivita prebieha prostredníctvom výmeny skúseností medzi partnermi a získavania poznatkov od špičkových vedcov vo svojom odbore. Prebieha fyzicky pričom sa počas projektu partneri stretnú raz v každej z účastníckych organizácií na Slovensku, Maďarsku a Bulharsku. Projektom sa vytvorí platforma, ktorá bude prepájať vedcov z rôznych oblastí a obohatí ich o nové poznatky z oblasti digitalizácie. Vedci následne využijú získané vedomosti vo svojich edukačných aktivitách v rámci každej partnerskej krajiny. Vďaka novým obzorom sa podporí vznik nových inovatívnych konzorcií a projektov v oblasti biomedicíny.


A2 Internship pre IT špecialistovDruhá aktivita je naviazaná na prvú nakoľko veda s IT sú neoddeliteľné súčasti výskumu v dnešnej doby. Prebieha fyzicky pričom sa počas projektu partneri stretnú raz v každej z účastníckych organizácií na Slovensku, Maďarsku a Bulharsku. Partneri si medzi sebou zdieľajú skúsenosti v oblasti AI a big data, laboratórnych systémov, bioinformatiky či personalizovanej medicíny. Získané know-how dopomôže k zefektívneniu procesov partnerských organizácii, k zlepšeniu služieb, optimalizácií nákladov alebo k novým výskumným iniciatívam, čo napokon zvýši kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti.


A3 Vzdelávanie
Tretia aktivita je zameraná na vzdelávanie. Sú v nej zapojení všetci partneri a je realizovaná každým partnerom osobitne v danej krajine. V rámci aktivity vzdelávame o zdravotníctve, laboratórnej medicíne a digitalizácii prostredníctvom workshopov a prednášok odborníkov a širšiu populáciu v zmysle mladých profesionálov, teda skupiny študentov/ čerstvých akademikov stredných aj vysokých škôl.